Op 5 maart 2020 werd de kruising Appenseller x labrador Brasso aangeboden op de praktijk. Brasso braakte en de eigenaar miste een klein tennisballetje.

Op 27 juni 2018 komt de 6-jarige Staffordshire terrier Yankee op het spreekuur. Hij heeft plotseling een hele dikke wang.

Miss kelly is drachtig. Het chihuahua-teefje van anderhalf jaar kwam op 4 mei op de praktijk voor een röntgenfoto. Haar baasjes wilden namelijk graag weten hoeveel pups ze in haar buik had. Op onderstaande foto's ziet u dat we vier pups tellen, de rode cirkels zijn de kopjes van de ongeboren pups.

Op 23 november 2017 komt de 8 jaar oude Jack Russell Terrier-teef Lady op het spreekuur. Ze voelt zich niet goed, ze is misselijk en ze braakt al anderhalve week. De eigenaar weet ook te vertellen dat Lady met stuiterballen heeft gespeeld.....

Op vrijdag 29 september 2017 kwam aan het einde van de dag de jonge boxer pup Skyla van vier maanden oud met spoed op de praktijk binnen.

Op 4 juli 2017 kwam de jonge flatcoated retriever Suus op het spreekuur.

Een week of twee geleden kregen we een bijzondere vraag. Een bijzondere vraag over een bijzonder dier.

Op 28 december 2016 kwam de zes jaar oude cavia Sissy op het spreekuur. Ze had aan beide kanten een kale plek op haar flanken. Ze deed verder alles; ze at, dronk en was vrolijk. Ze werd volgens haar baasje wel wat dikker de laatste tijd. Rara, hoe kan dit?

Op 19 december 2016 kwam de zwarte kruising Norman op het spreekuur. Hij had al een week of drie een zeer pootje rechts.

Vorige maand kregen we twee wat ongewone patiënten op het spreekuur. Twee Afrikaanse sporenschildpadden, met de prachtige Latijnse naam Centrochelys sulcata, waren duidelijk niet fit.

Subcategorieën

Timo kwam gisteren bij ons op consult, nadat hij door de bosjes had gestruind. De eigenaar zag in zijn zoolkussen een doorn zitten.
Onder sedatie hebben wij de doorn kunnen verwijderen. Het bleek te gaan om een doorn van 2 cm.
Nadat Timo zijn roes uitgeslapen had, kon hij lopend weer naar huis.
 
doorn
 
doorn1
doorn2