Hondenziekte

Fretten kunnen worden ingeent tegen een aantal ziekten waarvan hondenziekte veruit de belangrijkste is. Fretten zijn zo gevoelig voor het hondenziekte virus (Canine distemper virus, ziekte van Carré) dat iedere fret die besmet raakt ook aan deze ziekte zal sterven. Is is daarom van belang om onze fretten preventief te vaccineren tegen hondenziekte.

Het type vaccin is hierbij van essentieel belang. De vaccins tegen hondenziekte die gekweekt zijn op hondencellijnen kunnen vrius bevatten wat onvoldoende verzwakt is en waardoor de fret juist hondenziekte kan krijgen door de vacciatie. Het is aan te raden te kiezen voor een vaccin wat gekweekt is op kippenembryocelculturen wat volkomen veilig is en een goede immuniteit geeft

 

Wij vaccineren alle fretten om bovenstaande reden met het vaccin Nobivac DP van Intervet.

nobivacdp

 

Ziekte van Weil (leptospirose)

Er is lang geadviseerd om fretten ook tegen de ziekte van Weil (leptospirose) te vaccineren. Uit onderzoek blijkt echter dat de fret vrijwel ongevoelig is voor de ziekte van Weil en dus is vaccinatie niet nodig.

 

Rabiës (hondsdolheid)

Wanneer uw fret meegaat naar het buitenland is net als bij de hond en de kat een rabïës-inenting verplicht. deze dient minimaal 21 dagen voor vertrek te worden gegeven. De overige eisen die aan export van honden en katten worden gesteld gelden ook voor export van de fret.

Vaccinatieschema fret:

leeftijd in weken vaccin             
   
9 week hondenziekte
14 week hondenziekte
jaarlijks hondenziekte