In Duitsland is in het grensgebied met Nederland op enkele plaatsen een dode vos met de voor honden besmettelijke ziekte van Carré aangetroffen.

Honden kunnen besmet worden door (in)direct contact met andere zieke honden of in de natuur levende zieke wilde dieren als vossen of marters. Canine Distemper of ziekte van Carré, zoals hondenziekte ook wordt genoemd, is een infectie die ernstige ziekteverschijnselen en uiteindelijk ook hersenverschijnselen bij de hond kan veroorzaken. Het is zeer besmettelijk en voor honden in veel gevallen dodelijk. In het kort komt het hier op neer dat een adequaat gevaccineerde hond géén hondenziekte krijgt. Jonge pups worden op 6 en 12 weken leeftijd gevaccineerd tegen hondenziekte. Daarna op 1 jarige leeftijd. Vervolgens is eens per drie jaar voldoende. 

Twijfelt u of uw hond voldoende is ingeënt? Schroom niet om ons te bellen (050-5252697) of te mailen! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor meer informatie vindt u hier een link naar de facutleit Diergeneeskunde:

 

Dossier hondenziekte