Symptomen bij uw huisdier waarbij we adviseren om binnen 6 tot 24 uur langs te komen zijn:

Wonden

Wanneer uw huisdier een verse wond heeft dient deze binnen 6-8 uur gehecht te worden indien nodig. Na deze periode is de kwaliteit van de wondranden al dermate slecht en hebben bacteriën reeds kans gezien de wond te infecteren waardoor hechten niet meer mogelijk is.  

Braken en/of diarree

Braken en/of diarree zonder algeheel ziek zijn dient wel serieus genomen te worden, zonder dat het een direct spoedgeval is. In geval van zowel braken als diarree verliezen de dieren veel vocht en belangrijke electrolyten als natrium, kalium en chloor.

Niet kunnen poepen

Niet kunnen poepen is heel vervelend en dient uiteraard goed behandeld te worden. Dieren kunnen last hebben van volle anaalklieren, van een verstopping in de darm of van een vergrote prostaat. Langer afwachten dan een dag vinden wij niet aan te raden.

Heftige jeuk

Jeuk is geen direct spoedgeval, maar zeer onprettig voor uw huisdier. We adviseren dan ook niet om lang te wachten met een bezoekje aan de praktijk.

Oorontsteking

Schudden met de kop, krabben aan de oren en het uiten van pijn wanneer u aan de kop aait kunnen duiden op een oorontsteking. Ook voor een oorontsteking geldt dat het niet een direct spoedgeval is, maar wel heel vervelend. Daarnaast geldt bij een oorontsteking dat snel behandelen de genezing bevorderd. Chronische oorontstekingen zijn veel lastiger te behandelen.