De vraag van 22 januari 2013 luidt:


"Wij hebben een goldendoodle die veel last heeft van de sneeuw tussen zijn tenen. De sneeuw blijft plakken aan het haar tussen zijn tenen en als we thuis komen zitten er grote klompen ijs tussen zijn tenen waar hij veel  last van heeft. Wat kunnen we hier aan doen?"

Antwoord van Frank:

"Ijs en sneeuw tussen de tenen is een vervelend probleem. Wat u kunt doen is het haar wat tussen de tenen zit kort knippen zodat de sneeuw niets heeft om aan vast te plakken. Vervolgens kunt u vaseline tussen de tenen smeren. Hierdoor heeft de sneeuw nog minder houvast en ook zal strooizout minder irriteren. Mocht er toch sneeuw en ijs tussen de tenen plakken zorg er dan voor dat direct bij thuiskomst de sneeuw langzaam ontdooit. Trek vooral niet aan de ijsballen, dit trekt aan de haren en doet erg zeer! U kunt het beste de hond in een teiltje met lauw water zetten zodat de sneeuw en het ijs ontdooit. Van belang is vervolgens om de pootjes direct droog te wrijven met een handdoek.

Mocht u ondanks deze maatregelen nog steeds problemen zien met de sneeuw, dan kunt u er ook voor kiezen om uw hond beschermende schoentjes aan te trekken. Hierdoor heeft zowel de sneeuw, het ijs als het strooizout geen kans. Uw hond moet dit soort schoentjes wel accepteren."

 

Lees meer wintertips...